Watergekoelde verwarmingselementen (cooling heater)

Een watergekoeld verwarmingselement wordt al jaren gebruikt in de kunststof extrusie-industrie en wordt over het algemeen gezien als de meest efficiënte vorm. De aluminium en bronzen verwarmingskoelers worden als standaard erkend in de kunststof proces industrie, dure machine gegroefde vaten hebben plaatsgemaakt voor de aluminium en bronzen verwarmingskoelers.

De verwarmingskoelers worden in twee losse helften gegoten, aan elkaar vastgemaakt of geschroefd en machinaal in sets bewerkt om precies op extruder vaten te passen. Ze zijn verkrijgbaar met enkele of dubbele koelbuizen die op lengte en gewenste vorm worden gemaakt om extruder obstakels te kunnen omzeilen.

Liquid Cooled CastIn Barrel Heater

Ingegoten connectors zijn makkelijk te verbinden en helpen bij het voorkomen van schade tijdens de opslag en het transport. Het design en de lay out van de cooling tube zijn zeer belangrijk. Constante warmte en koeling cyclussen creëren interne thermische spanningen, die mogelijk tot vroegtijdige storingen leiden door een fout ontworpen cooling tube.

De voordelen van het watergekoelde verwarmingselementen zijn:
– hoge thermische geleidbaarheid
– precieze temperatuurcontrole
– uitzonderlijke duurzaamheid
– hoge efficiency
– vervuilingsbestendig

    Offerte voor actuele prijs en levertijd

    Op werkdagen binnen 4 uur reactie

    Overige informatie / vragen / andere producten