Solid state relais werking

  • Leverbaar in standaardformaten of als maatwerk
  • Voor verschillende industriële toepassingen
  • Altijd snel geleverd

Wilt u een solid state relais aanschaffen, maar weet u nog niet precies hoe de werking in elkaar zit? Neem dan contact op met een specialist van Restutech. Wij hebben jarenlange ervaring in het distribueren van onderdelen op het gebied van industriële automatisering.

Vraag vrijblijvend een offerte aanVragen? Bel +31 73 20 48 000

Een solid state relais en de werking daarvan

Een solid state relais, ook wel halfgeleiderrelais in het Nederlands, heeft een andere werking dan een gewoon relais. In principe is het geen relais, want het heeft geen bewegende delen, maar toch wordt dit onderdeel gezien als een relais. Een solid state relais kan namelijk een secondaire kring schakelen. Het grote voordeel van de werking van een solid state relais is dat het veilig is in gebruik. Het relais werkt namelijk geheel elektrisch, waardoor er geen kans is op vonken. Daarnaast schakelt de nulpuntschakelaar alleen bij een nuldoorgang. Hierdoor is het onmogelijk om plotse inschakelstromen te veroorzaken.

Ontdek meer over dit relais

Wilt u een solid state relais of een uitgebreidere uitleg over de werking? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0) 73 204 80 00 vanuit Nederland of naar +32 (0) 3 3267 041 vanuit België. Wij geven u graag meer informatie en stellen ook graag een scherpe offerte voor u op als u besluit een solid state relais aan te schaffen.

Bekijkt u ook eens:

Temperatuurvoeler | Veiligheidsbumper | Veiligheidslichtscherm

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust.